24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> cejlońska >> Sezamki po cejlońsku


bardzo proste, bardzo smaczne

Składniki:

  • 2 szklanki ziaren sezamu
  • 50 dag cukru palmowego
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Rozdrobnić sezam, tak, aż zacznie wydzielać się olej.Zetrzeć na tarce cukier palmowy i wraz z cukrem waniliowym wymieszać z sezamem. Dodać szczyptę soli. Wyrabiać ręcznie tak długo aż cukier zacznie sie topić. Formować kształtne kuleczki i zawinąć je w pergaminowy papier.

Poziom trudności:

łatwy