24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> chińska >> Danie z woka


Składniki:

  • 40 dkg piersi indyka
  • 15 dkg kurek lub pieczarek
  • 2 marchewki
  • 10 dkg białej części pora
  • 0.5 puszki kukurydzy
  • 1 cukinia
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki czystej wódki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, osączyć, pokroić na nieduże płatki, przełożyć do miski, polać sosem sojowym i wódką, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, wymieszać i odstawić na 30 min. Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki. Grzyby oczyścić, umyć i osączyć. Por umyć i pokroić w paski. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cukinię umyć, pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać mięso i grzyby. Smażyć 4 min., a nastpnie włożyć pozostałe warzywa i smażyć 3 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko, pieczywem lub grzankami.

Poziom trudności:

łatwy