24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> duńska >> Frylkadele z mięsa


Składniki:

  • 250 g polędwicy wołowej
  • 250 g schabu bez kości
  • 100 g tartej bułki
  • 2 łyżki utartej cebuli
  • jajko
  • 50 g margaryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso 2-krotnie zemleć, dodać tartą bułkę, cebulę, jajko, przyprawy i 3/4 szkl. wody. Wymieszać. Rozgrzać margarynę, kłaść łyżką dość grube placuszki i smażyć z obu stron.

Poziom trudności:

łatwy