24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> duńska >> Pandesild - duszone śledzie


Składniki:

  • 8 świeżych śledzi
  • 500 g jabłek
  • 250 g cebuli
  • 50 g margaryny
  • tymianek
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryby oczyścić, odfiletować, pokroić na szerokie kawałki, lekko posolić. Obrane jabłka oraz cebulę pokroić na cienkie plastry. Ułożyć warstwami w naczyniu: śledzie, jabłka, cebulę zmieszaną z tymiankiem. Na wierzchu położyć wiórki margaryny. Dusić ok. 30 min. pod przykryciem, na małym ogniu.

Poziom trudności:

łatwy