24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> egipska >> Egipski kebab


Składniki:

  • 500 g mielonej baraniny lub wołowiny
  • cebula
  • jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • 12 kapeluszy pieczarek
  • czerwona papryka
  • 12 malutkich cebulek
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, przyprawić. Formować krokiety o długości 5 cm, grubości 2 cm. Nakładać na szpikulce, przegradzając pieczarkami, cebulkami i kawałkami papryki. Posmarować oliwą i piec na ruszcie lub smażyć na patelni. Podawać z sosem jogurtowym i ryżem.

Poziom trudności:

łatwy