24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> egipska >> Falafel


Składniki:

  • 80 dkg cieciorki
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki pietruszki
  • 2 gałązki kolendry
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 50 dkg tłuszczu
  • sałata
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Ugotowaną cieciorkę zmiksować. Posiekać czosnek, 1 cebulę i zioła. Dodać cieciorkę, żółtko i bułkę tartą. Przyprawić. Ulepić kulki i smażyć w głębokim tłuszczu. Pozostałe cebule pokroić w krążki. Przygotować sos winegret: ocet utrzeć z olejem, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać z umytą i osuszoną sałatą. Podawać z kulkami.

Poziom trudności:

łatwy