24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> egipska >> Ryż po egipsku


Składniki:

  • oliwa - 50 g
  • pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
  • ryż - 25 dag
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Ryż wymyć, dokładnie osuszyć, smażyć na tłuszczu mieszając, aż stanie się szklisty. Wlać osoloną wodę [0,5l] i gotować na małym ogniu 3-4 min. zmniejszyć płomień i gotować 25 min. pod przykryciem dodając pastę pomidorową. Podawać do potraw z mięsa, ryb lub warzyw.

Poziom trudności:

łatwy