24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> indonezyjska >> Boczniaki smażone po indonezyjsku


Składniki:

  • 500 g świeżego boczniaka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g czystej wódki
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz i cynamon.

Sposób przygotowania:

Kapelusze boczniaka oczyścić, umyć, osuszyć. Rozgrzać olej i zeszklić czosnek. Dołożyć grzyby i smażyć na wolnym ogniu przez 5 min. Przygotować zalewkę: w 0.75 szkl. wody rozprowadzić wódkę, dodać cukier, cynamon, sól, pieprz. Zalewę wlać do grzybów i gotować przez 25 min.

Poziom trudności:

łatwy