24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> indonezyjska >> Makaron po jawajsku


Składniki:

  • 1/2 paczki makaronu
  • 1 średnia cebula drobno posiekana
  • 3 roztarte ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju jadalnego
  • 10 dkg posiekanej wołowiny
  • 2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi z łyżką wody
  • 1 szkl. cienko poszatkowanej białej kapusty
  • 3 małe jaja
  • 1/2 szkl. smażonych płatków cebulowych.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować, odcedzić, wypłukać, osączyć. Cebulę i czosnek smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia, często mieszając. Doda wołowinę, sos sojowy, kapustę i dusić na małym ogniu przez 10 min. Dodać makaron, delikatnie zamieszać, dusić przez 5 min., trzymać w cieple. Roztrzepane jaja wlać na gorący olej, smażyć aż się zetną i powstanie omlet. Omlety (2 - 3) pokrajać na paski. Makaron podawać bardzo gorący, przybrany paskami omleta i posypany płatkami cebulowymi.

Poziom trudności:

łatwy