24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> indonezyjska >> Ostry sos czosnkowy


Składniki:

  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1 - 2 łyżeczek chilli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pasty z krewetek lub sardelowej
  • ew. 1/2 łyżeczki przyprawy maggi
  • 2 łyżki oleju jadalnego.

Sposób przygotowania:

W małym rondlu wymieszać wszystkie składniki, gotować na małym ogniu przez 2 min. Podawać do ugotowanej wołowiny, kury lub pieczonej kaczki

Poziom trudności:

łatwy