24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> indonezyjska >> Papaja z sosem imbirowym


Składniki:

  • szklanka wody
  • pięciocentymetrowy kawałek imbiru
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • kandyzowany imbir

Sposób przygotowania:

Przekroić papaję na cztery części. Usunąć nasiona. Wyciąć i pokroić miąższ starając się nie uszkodzić łupiny. Wlać do garnka filiżankę wody i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić pięć centymetrów świeżo obranego imbiru. Gotować niecałą minutę. Wyjąć imbir z wody, zostawiając tylko kilka pasków. Dodać miód. Poczekać aż część wody wyparuje i sos zgęstnieje. Polać papaję sosem.

Poziom trudności:

łatwy