24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> indonezyjska >> Sałatka ananasowa ostro-słodka


Składniki:

  • 1 mała puszka ananasa w kostkach lub 1/4 kg obranych jabłek
  • ew. dyni pokrajanej w grubą kostkę
  • 1 łyżka oleju jadalnego
  • 1/2 małej cebuli
  • pokrajanej w cienkie talarki
  • 1 strąk świeżego pieprzu tureckiego
  • pokrajany w skośne paski lub1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • ew. chilli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 szkl. soku ananasowego lub 3 łyżki cukru z 1/4 szkl. wody i 1 łyżeczka octu

Sposób przygotowania:

Cebulę i pieprz turecki smażyć na rozgrzanym oleju przez 2 min. (chili lub paprykę dodać na 15 s przed zakończeniem smażenia). Dodać pozostałe składniki, dusić przez 10 min., (jabłka lub dynię dusić przez 5 min.).

Poziom trudności:

łatwy