24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> indonezyjska >> WOŁOWINA Z ORZECHAMI NERKOWCA I CHILI W SŁODKIM SOSIE SOJOWYM


Składniki:

  • 340g chudego rumsztyku
  • 2 łyżki oleju
  • imbir
  • 1 łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki ketjap manis (indonezyjski sos sojowy)
  • pół łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • orzechy nerkowca
  • 1 dymka

Sposób przygotowania:

Wołowinę pokroić w poprzek włókien. Na rozgrzany olej wrzucić wołowinę, dodać cukier, czarny pieprz, sos ostrygowy, ketjap manis i skrobię kukurydzianą zmieszaną z wodą. Usmażone mięso posypać orzechami nerkowca i dymką.

Poziom trudności:

łatwy