24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> islandzka >> Chleb islandzki


Składniki:

  • 6 filiżanek kefiru
  • 6 filiżanek mąki żytniej
  • 3 filiżanki mąki pszennej
  • 4 - 5 łyżeczek sody
  • 2 łyżeczki soli
  • 50 g syropu

Sposób przygotowania:

Składniki wymieszać i ciastem napełnić do połowy pudełka po mleku. Piec w nagrzanym do 100 °C piekarniku przez 8 - 9 h. Z chleba można zrobić zupę chlebową, którą podaje się z bitą śmietaną.

Poziom trudności:

łatwy