24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> islandzka >> Smażone tusze rybne


Składniki:

  • 700 g tuszy rybnych
  • olej do smażenia
  • Ciasto:
  • 250 ml mąki pszennej
  • 0.5 łyżeczki mielonej papryki
  • ćwierć łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 200 ml jasnego piwa

Sposób przygotowania:

Składniki ciasta dobrze wymieszać i dolać piwo. Usunąć skórę z tuszy i dobrze je osuszyć. Zanurzyć w cieście i smażyć w głębokim oleju w temp. 180° C przez 4 - 7 min., zależnie od wielkości tuszy.

Poziom trudności:

łatwy