24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> islandzka >> Steilktur - smażony dorsz


Składniki:

  • 80 dkg solonych filetów
  • 4 średnie czerwone cebule
  • oliwa
  • 1 szkl. kaparów
  • 1 szkl. rosołu z ryby
  • 1 szkl. białego wina
  • 10 dkg masła

Sposób przygotowania:

Usmażyć dorsza na oliwie przez ok. 2 min. Dodać cebulę, smażyć kolejne 2 min. Dodać kapary, rosół i białe wino - doprowadzić do wrzenia. Nałożyć potrawę łyżką na talerze. Następnie do sosu z rosołu i wina dodać masło i całość ubić. Potrawę podawać polaną sosem.

Poziom trudności:

łatwy