24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> islandzka >> Wędzona baranina


Składniki:

  • 1 żółtego melona
  • 30 dkg wędzonej baraniny na zimno - cienkie plastry
  • Do przybrania:
  • 3 szkl. kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka słodkiej musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny.

Sposób przygotowania:

Melon pokroić w plasterki, na wierzchu umieścić cienkie plastry wędzonej baraniny. Zmieszać śmietankę, musztardę, sok z cytryny - udekorować tym mięso.

Poziom trudności:

łatwy