24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Chili Con Carne


Składniki:

  • 250 g czerwonej fasoli
  • 500 g mięsa wołowego na gulasz (lub mielonego)
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 5 świeżych pomidorów bez skórki lub 240 g pomidorów z puszki
  • sól
  • olej do smażenia
  • przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej

Sposób przygotowania:

Fasolę zalać zimną wodą i moczyć przez 8 h. Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać). Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 h (mięso mielone wystarczy obsmażyć). Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Po 3 min. smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min. Przełożyć do garnka z mięsem, dodać odcedzoną fasolę, doprawić przyprawą lub solą i dusić do miękkości mięsa.

Poziom trudności:

łatwy