24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Chili z wołowiną


Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • 100 - 150 ml oleju
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • 2 szkl. rosołu
  • 30 g przyprawy chili
  • 2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki
  • 2 łyżki kuminu*
  • 2 łyżki suszonego oregano
  • pieprz cayenne
  • sól
  • pieprz
  • * trudny do zdobycia składnik, bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera", importowany z Indii.

Sposób przygotowania:

Mięso oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć. Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło. Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem. Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy, zamieszać. Gotować powoli, pod przykryciem. Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał.

Poziom trudności:

łatwy