24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Deser z mango


Składniki:

  • 50 dkg śmietankowego twarożku
  • 1 szkl. naturalnego jogurtu
  • 1 szkl. kremówki
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 6 łyżek miodu
  • łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 4 mango
  • 4 łyżeczki żelatyny instant
  • 4 łyżki wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Twarożek wymieszać z jogurtem, miodem, skórką i sokiem z cytryny. Mango obrać, pokroić w kostkę. Połowę miąższu zmiksować, dodać do twarożku, wymieszać. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno, wraz z żelatyną dodać do kremu. Deser rozłożyć do pucharków, nakryć folią aluminiową, wstawić do lodówki na 2 h. Przed podaniem posypać resztą pokrojonych owoców i lekko uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.

Poziom trudności:

łatwy