24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Nadziewane awokado


Składniki:

  • 250 g obranych krabów
  • 100 ml soku z limetek
  • 1 obrany pomidor
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 8 wypestkowanych zielonych oliwek
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku 1 - 2 wypestkowane chiles jalapeńos
  • sól
  • czarny pieprz
  • 2 dojrzałe awokado

Sposób przygotowania:

Kraby wymieszać z sokiem z limetek i wstawić na 2 - 3 h do lodówki. Pomidora, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Chiles jalapeńos pokroić w drobną kostkę, wymieszać dokładnie z krabami i doprawić całość solą oraz pieprzem. Awokado przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich pestki. Połówki awokado nadziać mieszanką z krabów. Podawać z tortillami.

Poziom trudności:

łatwy