24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Ognista uczta, czyli potrawka meksykańska


Składniki:

  • 700 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 cebule
  • 2 puszki Sałatki meksykańskiej Dawtona
  • 1 puszka Pomidorów krojonych bez skórki Dawtona
  • 4 ząbki czosnku
  • papryka czerwona
  • ostra papryka (chilli lub jalapenos)
  • sól i pieprz ziołowy
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Mięso, cebule pokrojone w kostkę i posiekany czosnek podsmażyć na oliwie do zrumienienia. Podlać 2 szklankami wody i dusić na małym ogniu do zredukowania. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i chilli, a następnie podsmażyć całość. Na koniec dorzucić odsączoną mieszankę Sałatka Meksykańska Dawtona i po kilku minutach Krojone pomidory Dawtona. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 minut.

Podawać z gotowanym ryżem lub tacos.

Uwagi:

Autor: ZPOW DAWTONA

Poziom trudności:

łatwy