24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Ognisty garnek


Składniki:

  • 80 dkg wołowiny
  • 80 dkg baraniny
  • 5 cebul
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szklanki bulionu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka octu winnego
  • 4 papryki
  • 4 - 5 pomidorów
  • puszka czerwonej fasoli
  • 30 dkg bryndzy
  • olej
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

Cebule i czosnek obrać, posiekać. Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, dodać 2/3 cebuli, 0.5 czosnku, oregano i papryki w proszku oraz koncentrat. Podlać szklanką bulionu i octem, piec ok. 1 h w temp. 180º C. Fasolę osączyć. Pomidory pokroić na kawaki. Paprykę pociąć wkostkę, wrzucić na rozgrzany olej. Dodać pozostałą cebulę, pomidory, fasolę, resztę bulionu, czosnku, oregano i mielonej papryki. Dusić 6 - 8 min. Przyprawić solą i pieprzem cayenne. Dodać mięso, zagotować. Posypać pokruszoną bryndzą.

Poziom trudności:

łatwy