24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Wołowina z fasolą po meksykańsku


Składniki:

  • 40 dkg młodej wołowiny
  • 3 plasterki boczku wędzonego
  • puszka czerwonej fasoli (40 dkg)
  • puszka pomidorów w zalewie (40 dkg)
  • cebula (10 dkg)
  • 2 duże ząbki czosnku
  • zielona papryka (25 dkg)
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka cukru
  • przyprawa chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Posiekaj na drobno cebulę bez łupin i zmiażdż obrany czosnek. Mięso z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni teflonowej, na rozgrzanej oliwie. Fasolę osacz, a zalewę zagotuj. Podsmażoną wołowinę przełóż do wrzącej zalewy i duś na małym ogniu pod przykryciem. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i potnij w kostkę, a pomidory rozgnieć widelcem. Do miękkiej wołowiny dodaj fasolę i przyprawy, a na 15 minut przed końcem duszenia - paprykę i pomidory z zalewą. Dopraw do smaku wedle uznania. Podawaj z makaronem (wstążki) lub z pieczywem.

Poziom trudności:

łatwy