24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> meksykańska >> Zupa z kukurydzą


Składniki:

  • Kura (ok. 1.5 kg)
  • puszka kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 2 papryki chili
  • cukinia
  • 2 marchewki
  • 2 jajka na twardo
  • 0.5 pęczka natki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 - 2 łyżeczki oregano
  • sos tabasco
  • sól

Sposób przygotowania:

Kurę zalać 3 l wody, gotować godzinę. Kurę wyjąć, bulion odparować do 1.5 l. Czosnek przecisnąć przez praskę. Chili posiekać. Pomidory obrać, pokroić w niewielką kostkę. Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano zmiksować na pastę. Marchewki i cukinię pokroić w krążki. Mięso rozdrobnić. Jajka pociąć w ósemki. Natkę posiekać. Warzywa wrzucić do bulionu, gotować 5 min. Dodać pastę oraz mięso, przyprawić solą i tabasco. Podawać z jajkami i natką.

Poziom trudności:

łatwy