24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> niemiecka >> Berlińskie powietrze


Składniki:

  • 4 jaja
  • 5 - 6 łyżek cukru
  • sok z 2 cytryn i skórka otarta z cytryny
  • 2 łyżki żelatyny
  • pół szkl. śmietany
  • 4 łyżki gęstego soku malinowego

Sposób przygotowania:

Dokładnie wymieszaj żelatynę z sokiem cytrynowym i podgrzej ją na małym ogniu, aż się rozpuści (nie dopuść do wrzenia!), po czym odstaw do przestudzenia. Teraz utrzyj żółtka z cukrem i skórką z cytryny na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę. Zimny sok cytrynowy bardzo starannie wymieszaj z żóltkami i ubitą pianą z białek, przelej do wysokich kieliszków i wstaw je do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i polej sokiem malinowym.

Poziom trudności:

łatwy