24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> niemiecka >> Biersuppe - zupa piwna


Składniki:

  • 0.5 l jasnego piwa
  • 0.1 l słodkiego mleka
  • 50 g cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • szczypta cynamonu
  • jajko
  • 20 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Mleko zagotować z cukrem i cynamonem. Dodać rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę i gotować stale ok. 5 min. Dodać piwo i mocno podgrzać nie dopuszczając do zagotowania. Doprawić żółtkiem. Na gorącą zupę kłaść kuleczki z wcześniej ubitej piany z białka i cukru pudru. Trzymać kilka minut pod przykryciem. Kluseczki same się zetną. Podawać bezpośrednio po ugotowaniu lub na zimno.

Poziom trudności:

łatwy