24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> niemiecka >> Golonka po bawarsku I


Składniki:

  • 2 cebule
  • 3 kostki bulionu warzywnego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 3 łyżki smalcu
  • 4 golonki
  • 0.5 kg włoszczyzny (bez kapusty)
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 ml piwa

Sposób przygotowania:

Warzywa oczyścić, pokroić w słupki. Golonki zrumienić na smalcu. Posmarować koncentratem, skropić piwem. Podsmażyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalać gorącą wodą (tak oby mięso i warzywa były przykryte). Dusić do miękkości (ok. 2 h). Danie ma sporo kalorii.

Poziom trudności:

łatwy