24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> niemiecka >> Golonka w piwie


Składniki:

  • 2 golonki (1.5 kg)
  • 2 szkl. jasnego piwa
  • 3 cebule
  • 1 łyżka utłuczonego jałowca
  • sól
  • pieprz
  • Do smażenia 3 łyżki smalcu

Sposób przygotowania:

Golonki, jeśli trzeba opalić, umyć, osuszyć, natrzeć jałowcem, wymieszanym z solą oraz pieprzem i odstawić na noc do lodówki. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Golonki obsmażyć razem z cebulą na smalcu, zalać piwem i dusić do miękkości (2 h). Podawać z pieczywem.

Poziom trudności:

łatwy