24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> norweska >> Jagnię po norwesku


Składniki:

  • Mięso z jagnięcia lub baranina
  • kapusta
  • pieprz czarny cały (dużo by zabić posmak jagnięciny)
  • goraca woda
  • sól

Sposób przygotowania:

Pokroić kapustę w ćwiartki, położyć na dno garnka tak, by zakryło prawie całe dno, potem kłaść mięso, pieprz, sól i znowu kapustę, mięso, pieprz, sól, kapustę itd. Ostatnia warstwa to kapusta i sól. Podawać do gotowanych na cało ziemniaków (w mundurkach - łupinach). Gotować ok. 3 h, mieszać tylko 2 - 3 razy i to bardzo powoli.

Poziom trudności:

łatwy