24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> norweska >> Mork hemmelighet - mroczna tajemnica


Składniki:

  • 125 g margaryny
  • 125 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • 6 łyżeczek kawy
  • ok. 250 ml cukru
  • 4 jajka
  • 100 g zmiksowanych migdałów lub innych orzechów
  • 100 g mąki
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ubić białka, do ubitych białek dodać cukier, żółtka, roztopioną czekoladę z margaryną i kawą, mąke z proszkiem do pieczenia i orzechy. Piec ok. 45 min. w temp. 175°C. Dodatkowo można: - przełożyć masą kawową i polać polewą czekoladową, - tylko polać polewą czekoladową, - przełożyć masą czekoladową lub kawową i posypać cukrem pudrem, - tylko posypać cukrem pudrem, - nieprzekładać niczym.

Poziom trudności:

łatwy