24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> norweska >> Zupa cebulowa po norwesku


Składniki:

  • 6 cebul
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku, na maśle, aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 45 min. pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Serwować z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni, z oliwą z oliwek, przyprawami (wg uznania) i żółtym serem.

Poziom trudności:

łatwy