24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> peruwiańska >> Ceviche (ryba z Peru)


Składniki:

  • Biała morska ryba - 1/2 kg
  • sok z limonki - 100 ml
  • chili
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Rybę (filet) podzielić palcami na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Sok z limonki wymieszać z chili w proszku, roztartym czosnkiem, połową łyżeczki soli i pieprzem. Marynatą zalać rybę i wstawić do lodówki na 4 h. Rybę wyjętą z marynaty udekorować pokrojoną w piórka cebulą.

Poziom trudności:

łatwy