24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> pozostałe >> Cebiche


Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby (np. z dorsza)
  • 1 kg cytrynek (limonek)
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 ostre czerwone papryczki
  • 1 cebula
  • 2 żółte papryki
  • pomidor
  • sos chili
  • imbir
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Filety pokroić na małe kostki, dodać zmiażdżony czosnek doprawić do smaku solą i pieprzem. Wycisnąć sok z limonek i zalać filety tak, aby sok je przykrył. Dodać drobno pokrojone ostre papryczki i cebulę oraz odrobinę sosu chili. Odstawić na pół dnia. Przed podaniem przyozdobić pokrojoną w krążki żółtą papryką, pomidorem, posiekaną natką pietruszki i imbirem.

Poziom trudności:

łatwy