24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> pozostałe >> Gęś po azjatycku


Składniki:

  • 2 gęsi
  • 5 dkg mąki
  • tłuszcz
  • 40 dkg bananów
  • 1/2 szkl. śmietany
  • 5 dkg wiórków kokosowych
  • sól
  • pieprz
  • curry i sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, przekrajać na 4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu. Banany obrać ze skórki i pokrajać w plasterki. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, usunąć częściowo kości, ułożyć na półmisku żaroodpornym, obłożyć bananami, polać doprawionym sosem połączonym ze śmietaną i wiórkami kokosowymi, zapiec. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.

Poziom trudności:

łatwy