24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> rosyjska >> Boeuf Stroganow I


Składniki:

  • 500 g polędwicy lub rostbeuf
  • 250 g pieczarek
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 0.125 l śmietany
  • 0.5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka mąki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w paski, opruszyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu pieczarki (każdy składnik osobno). Wszystko przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy, śmietanę, zagotować. Posypać natką pietruszki. Podawać z dodatkiem pieczywa lub ziemniakami.

Poziom trudności:

łatwy