24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> rosyjska >> Boeuf Stroganow


Składniki:

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 2 średnie cebule
  • 2 - 3 stołowe łyżki masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2/3 szkl. 22% śmietany
  • 1.5 szkl. bulionu
  • mąka pszenna
  • sól
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 0.5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w cienkie paski i obtoczyć w mące. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy cebula się zrumieni dodać mięso i obsmażyć na dość dużym ogniu. Dodać bulion, śmietanę, koncentrat pomidorowy, przyprawy i posolić do smaku. Całość dusić ok. 10 min. Podawać z bułką lub smażonymi ziemniakami.

Poziom trudności:

łatwy