24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> rosyjska >> Granat Rasputina


Składniki:

  • 1 czerwony owoc granatu
  • 4 liście lodowej sałaty
  • 0.5 puszki krabów
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mała łyżeczka ostrego keczupu
  • 10 ml brandy lub koniaku
  • 10 ładnych całych świeżych truskawek
  • 0.5 winnego jabłka
  • 0.5 małego świeżego ogórka
  • Na winegret:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0.5 łyżki octu winnego
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • odrobina czosnku

Sposób przygotowania:

Ściąć wierzch granatu, wydrążyć miąższ. Pestki zachować, skórkę spomiędzy pestek odrzucić. Ogórek (bez skórki) zetrzeć, jabłko posiekać, dodać kraby z puszki, doprawić majonezem, keczupem i brandy. Włożyć do owocu granatu. Przykryć skrojoną uprzednio czapeczką. Sałatę lodową posiekać, ułożyć na niej granat, przybrać truskawkami, polać przygotowanym z podanych składników winegretem.

Poziom trudności:

łatwy