24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> rosyjska >> Strogonow z polędwicy


Składniki:

  • 145 g wołowiny (polędwicy)
  • 6 g mąki
  • 15 g tłuszczu
  • 20 g cebuli
  • 20 g śmietany
  • 10 g ketchupu
  • papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwicę umyć, oczyścić z błon i powięzi, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Oprószyć mięso solą, pieprzem i mąką obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu sporządzić zasmażkę z cebuli i mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić ketchupem i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso.

Poziom trudności:

łatwy