24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> szwajcarska >> Ciasteczka bazylejskie


Składniki:

  • 500 g migdałów
  • 450 g cukru pudru
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • łyżeczka wiśniaku
  • łyżeczka cynamonu
  • 4 białka

Sposób przygotowania:

Sparzone i obrane migdały zemleć, czekoladę utrzeć na tarce. Białka ubić na sztywną pianę, dosypują cukier puder, na końcu dodać wiśniak. Wymieszać z utartą czekoladą i cynamonem oraz migdałami, wyrobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy i wycinać ciasteczka. Piec na małym ogniu.

Poziom trudności:

łatwy