24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> szwajcarska >> Napój z jogurtu na sposób szwajcarski


Składniki:

  • 3 szkl. jogurtu
  • 1 szkl. chudego rosołu wołowego
  • 5 dkg orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki lub rzeżuchy
  • sól
  • maggi
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jogurt oziębić w lodówce, wymieszać trzepaczką z oziębionym bardzo intensywnym rosołem i posiekaną zieleniną. Doprawić do smaku solą i maggi w płynie. Najlepszy efekt osiągnie się łacząc wszystkie składniki w mikserze. Po nalaniu do filiżanek posypać drobno posiekanymi orzechami i nacią pietruszki. Napój ten można podawać zamiast zupy (rosół można zastąpić silnym wywarem z warzyw).

Poziom trudności:

łatwy