24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> szwajcarska >> Raclette z warzywami


Składniki:

  • 25 dkg cukini
  • 30 dkg małych pomidorów
  • 4 cebule
  • 1.5 kg ziemniaków
  • 370 ml korniszonów
  • 370 ml małych cebulek ze słoika
  • 20 dkg polędwicy wołowej
  • 20 dkg polędwicy wieprzowej
  • 20 dkg piersi z kurczaka
  • 12 krewetek
  • 30 dkg goudy
  • 30 dkg camemberta
  • 30 dkg mozzarelli
  • 9 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę, nadziać na szpilki, smażyć 3 min. na 2 łyżkach oleju, przyprawić. Ziemniaki ugotować i obrać. Cebule zarumienić na 6 łyżkach oleju, na pozostałym podsmażyć cukinię. Warzywa z zalewy odsączyć. Krewetki umieścić z szaszłykami, cukinią, krążkami cebuli i pomidorami na płycie raclette, zapiec. Ser pokroić w plasterki, umieścić na specjalnych szufelkach, wsunąć pod gorącą płytkę.

Poziom trudności:

łatwy