24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> szwajcarska >> Ragout cielęce


Składniki:

  • 600 g cielęciny bez kości
  • 30 g masła
  • 1/8 l gęstej śmietany
  • ew. łyżka winiaku
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Umyte mięso pokroić na cienkie plastry, posypać solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło, włożyć mięso, mieszając smażyć 10 min. Do rondla wlać wino, gotować zeskrobując przyrumienione dno naczynia, aż ilość płynu zmniejszy się o połowę. Włożyć mięso, zalać śmietaną, dodać winiak i gotować 1 min.

Poziom trudności:

łatwy