24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> węgierska >> Budapesztańskie muffinki z salami


Składniki:

  • 50 dag salami w plastrach
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • cebula
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • 3 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki miodu(płynnego)
  • 100 g masła
  • 400 ml mleka

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno posiekać.Salami pokroić w paseczki.Paprykę pokroić w kosteczkę.Nastawić piekarnik na 195 C.Wymieszać mąke,proszek do pieczenia ,sól i kminek.Dodać miód i tłuszcz pokrojony na kawałki.Wlać mleko,szybko wyrobić ciasto.Dodać salami,paprykę i cebulę.Dokładnie natłuścić foremki i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.Piec ok.16 minut. Dekoracja i podanie: Przed pieczeniem posypujemy muffiny 60-80 g ostrego sera.

Poziom trudności:

łatwy