24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Barszcz czerwony żydowski


Składniki:

  • 30 dkg buraków ćwikłowych
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 l przegotowanej wody
  • liść laurowy i ziele ang. wg uznania
  • sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do słoja. Zalać przegotowaną gorącą wodą. Dodać kilka ząbków czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. Odstawić na trzy dni. Przecedzić przez sitko, doprawić do smaku solą i cukrem. Przegotować. Podawać na gorąco.

Poziom trudności:

łatwy