24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Charoses


Składniki:

  • 4 średnie jabłka:
  • 2 słodkie i 2 gorzkie
  • pół filiżanki drobno
  • posiekanych migdałów
  • 1/4 filiżanki słodkiego wina
  • 1/4 filiżanki wina wytrawnego
  • 1 łyżka cynamonu

Sposób przygotowania:

Zetrzeć jabłka. Dodać pozostałe składniki. Odstawić na 3 - 6 h tak, aby wino zostało wchłonięte przez pozostałe składniki. Podawać na macy. Świetnie komponuje się z chrzanem.

Poziom trudności:

łatwy