24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Czulent II


Składniki:

  • 6 małych ziemniaków (70 dkg)
  • 50 dkg mięsa wołowego
  • kość szpikowa
  • 1 cebula (10 dkg)
  • 0.5 szkl. fasoli dużej (jasiek)
  • 0.5 szkl. fasoli drobnej
  • 0.5 szkl. kaszy perłowej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i przekroić na pół, mięso pokroić w kostkę. Do dużego garnka włożyć kość szpikową i mięso, obraną cebulę i czosnek, fasolę, ziemniaki oraz kaszę. Zalać 3 szkl. wody, dodać przyprawy, zmniejszyć ogień i dusić ok. 2 h, dolewając wody, gdy wyparuje. Przykryć i wstawić do piekarnika albo odstawić na ciepłą blachę, sprawdzając, czy ilość wody jest wystarczająco.

Poziom trudności:

łatwy