24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Jaja siekane z cebulą


Składniki:

  • 8 jaj
  • 30 cebuli
  • 0.1 l oleju słonecznikowego
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo, drobno posiekać, a następnie dodać równie drobno posiekaną surową cebulę oraz olej słonecznikowy, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Za koszerne uznawane są wyłącznie jaja ptactwa, które tradycja żydowska zezwala spożywać, a więc jaja ptactwa domowego (ptactwo dzikie jako pożywienie jest w większości zakazane). Niedozwolone są przy tym jaja zarodnikowe.

Poziom trudności:

łatwy