24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Karp w galarecie I


Składniki:

  • 2 kg karpia
  • 3 posiekane cebule
  • łyżka rodzynków
  • sól
  • 8 ziarenek pieprzu
  • listek laurowy
  • kawałek cynamonu
  • 2 goździki
  • 3 łyżki białego wina
  • 4 marchewki

Sposób przygotowania:

Karpia oczyścić i włożyć do wody (2 szkl.) ze wszystkimi dodatkami, oprócz wina. Po 15 min. gotowania dolać wino i gotować powoli ok. 60 min. Następnie wyjąć marchewkę, pokrajać w plasterki, przybrać kawałki karpia. Przetrzeć cebulę, dodać do wywaru i gęstniejącym zalać karpia.

Poziom trudności:

łatwy