24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Kuchnia świata >> żydowska >> Karp w galarecie II


Składniki:

  • 2 kg karpia
  • 3 - 4 marchewki
  • 2 cebule
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Rybę sprawić i dokładnie umyć. Z ogona, głowy, skrzeli, marchewki i cebuli ugotować wywar. Wyjąć skrzela, a włożyć pokrajane kawałki karpia i gotować na małym ogniu. Następnie wyjąć na półmisek rybę z głową i ogonem oraz przybrać plasterkami marchewki; cebulę przetrzeć do wywaru i zalać rybę gęstniejącą galaretą.

Poziom trudności:

łatwy